hur nonchalant kan man vara?

 
hemma hos mig var det kolsvart under earth hour i lördags. hur var det hos dig? jag ska vara ärlig, och jag är besviken på människan. jag tittade ut genom fönstret och såg hela området lysa lika starkt som alltid. varför? vad är det som gör att ingen bryr sig? det är faktiskt för vårat eget bästa vi måste tänka på vår planet. men det verkar ingen förstå? förren den dagen oljan är slut och luften är farlig att andas tack vara allt utsläpp. då står ni där och rynkar pannan och undrar hur det kunde bli såhär. 
 
argumentet "vad gör det för skillnad om just jag släcker en timme", är inte okänt.1. du har rätt, det gör inte så stor skillnad så varför inte göra såhär oftare? 2. där har vi problemet. jag tror att många vet att det är ett problem, men ingen vill ta tag i det. just jag. det finns ju så många i världen som gör dåliga saker mot miljön, men ingen förstår att någon måste ta tag i det! och earth hour må vara mer av ett event än för att på riktigt rädda planeten. för ni har rätt, allt löser sig inte för att man släcker lamporna en timme. men det är en fin sak. genom detta visar man att man ändå bryr sig, att det faktiskt finns ett intresse av att rädda vår framtid. därför tycker jag det är rent av nonchalant att bara strunta i det. och sedan gå och säga att man tycker miljön är viktig och tycka att politikerna borde stifta mer miljövänliga lagar. men vad spelar det för roll, när du själv ändå inte orkar bjuda till?
 
förlåt. men jag tycker faktiskt det är himla dålig stil att bara strunta i det. det gör mig rasande, varför förstår ingen? hur nonchalant får man vara, ni förstår inte att de enda som kommer lida av våra misstag är vi?