OITNB - karaktärer

Om serien i allmänt här!
 
Jag gillar alla teman och budskap i serien, men jag älskar också enskilda karaktärerna och deras relationer.
 
 
 
Nicky är min absoluta favorit. Hon har stora problem själv, men är ändå så härlig och stöttande. Hon håller stämningen uppe och inför massa humor. Hon må verka lite sarkastisk och obrydd - men hon är så fin och säger allt med kärlek. Juste ja, spoiler, hon kommer tillbaka från högsäkerheten :P Jag blev så lycklig när jag såg det :'3
 
 
 
 
Nicky och Red tillsammans är typ det finase jag sett. Egentligen hade de ingen koppling innan fängelset, men Red tar henne under sina vingar och kallar henne sin dotter, alltså det är så fint så jag vet inte vart jag ska vägen. Red in generel är också en fantastisk karaktär som alltid ska stå stark, men då och då mjuknar hon och hon vill verkligen vara där för sin familj som hon skapat i fängelset.
 
 
 
Sophia Burset. Jag vill säga allt men ändå hittar jag inga ord. Så jävla cool, stark och fantastisk människa! Ehh... ja, karaktär... de börjar bli lite för äkta för mig hehe.
 
 
 
 
 
Healey och Whitehill. Healey är en vakt som jag haft lite svårt för. Han försöker lite för mycket, är lite.. ja, som bara han är och han är livrädd för de lesbiska hoten.. tycka vad man vill om det, han är verkligen en karaktär som vuxit i mina ögon! Man får se flashbacks från hans uppväxt och får lära känna honom mycket bättre och man - jag vill typ bara krama honom. Whitehill är en trevlig kvinna, men som får problem ibland när hennes inre röster pratar lite för högt. Healeys mamma hade samma sjukdom, så han tar Whitehill under sina vingar och det märks att hon blir lugnare i hans närvaro eftersom han förstår det ingen annan fattar. Men, spoiler, slutligen blir hon skickad till psyket och när hon slits från Healey och panikslaget skriker efter honom.. det är en stark scen.
 
 
 
Och självklart, självklart Poussey! Har ju tidigare nämnt hennes relation med Soso, men hon som egen karaktär är också underbar. Alltid så glad, söt, charmig, alltid! Älskar henne! Nog för att jag redan varnat för spoilers men jag har inte hjärta att berätta vad som händer med henne, men ja, nu vet ni ju att det är någonting och sista scenen hon är med, då hon bara stirrar in i kameran... ah ni kommer fatta när ni sett det. Jag gråter i princip aldrig ska ni veta, och ännu mer sällan till film. Men då brände tårarna rätt ordentligt bakom ögonlocken ska ni veta. ÅÅÅÅÅHHH så härlig människa!
 
 
Ett väldigt klent urval, det finns så många fler som jag tycker så mycket om. Jag älskar verkligen att det finns någon jättetydlig huvudkaraktär, utan de skiftar lite och man får alltid lära känna nya.