"Vi måste vara med och fatta besluten, annars fattas de åt oss"

 
Fredagsmys när det är som bäst!
Igår var det fredag och en otroooligt lång dag! Det är verkligen sant att ju längre dagar, desto snabbare går tiden. Ironiskt va? En lååååång dag bör väl ändå kännas just lååååång? Men istället går dagen jättefort?  Hinner ju liksom inte tänka och dagarna flyter ihop när det är sena kvällar och tidiga mornar, men det är så det ska vara! Igår var det fredag och jag hade en lång dag i skolan, stressade och jobbade och stressade sedan vidare. Mötte upp Pettson och vi åkte och mötte upp ännu mer härligt folk (godingarna på bilden ovan + Lina som är fotografen) och vi samlades strax innan 18 för att gå på teater! Vi kollade på Norrtullsligan och wow! 10 av 10, lätt! Jag har skrattat och varit arg, glad, inspirerad, uppgiven, skrattat lite till - teatern ringade verkligen in allt! Koffein och revolution haha."Vi måste vara med och fatta besluten, annars fattas dem åt oss". Så är det ju, stå på er där ute och fortsätt kämpa för er rätt att ta plats! Det var en prfekt fredagskväll! Teatern i sig var jättebra och mitt sällskap som jag hängde med under kvällen var ju bättre än bäst, samt att mitt hjärta klappar lite extra för KulturKlubben nu. (kulturpaksg på insta, följ oss!) Såklart är jag lite stolt över vad vi åstakommit! I början fanns bara ambitioner och ett par taggade vänner som nu är styrelsen, men medlemar hade vi inga... Vi är inte jättemånga nu heller, nej, men vi är fler! Alla årskurser och linjer på skolan umgås plötsligt, fint ändå ju! Som sagt är medlemsregistret inte alltför långt (dock är vi många fler än som hängde tillsammans igår!) men Rom byggdes inte på en dag, och det som känts omöjligt från början har nu genererat en så fantastisk kväll som gårdagen! Vi är ju faktiskt väldigt aktiva, vi har gjort en hel del saker och har bjudit på många skratt, men besöket på statsteatern, tre timmar på teaterläktaren, är det största vi gjort och känns lite som ett kvitto på att det går. Det har varit (och är) hårt slit med föreningsarbete, men det ger nöjen och vänner man annars aldrig skulla ha. Jag skulle ju aldrig annars på egen hand gå fram till någon i en sam-tvåa och fråga om den vill gå på teater med mig. Teater av alla saker, det vill inte jag lägga mina egna pengar på. Men föreningslivet bjuder, föreningar, engagemang och gemenskap är bäst! Kom dock inte hem förrän halv 12 och var dötrött. Skoj, men det är sånt man får betala för lite skoj här i livet :D
 
 
 
 
Idag, lördag har fortsatt på samma tema, men med nästa styrelse! Följ oss också på insta vett'ja, Usekvrs!
Yr av sömnbrist efter en för kort natt vaknade jag till klockan i morse och mötte upp Thea och drog på utbildning med Stockholms Ridsportförbund och SISU. Älskar när ridsportförbundet tar in externa föreläsare från t.ex SISU eftersom innehålet blir ett annat. Kärlek till hästar och stallivet, men på tidigare utbildningar har allt handlat väldigt konkret om just exakt det vi gör i vår verkamhet. Jätteintressant och bra, men efter x antal utbildningar med samma tema var det som en frisk fläkt att få in ett större perspektiv, som inte enbart hade fokus på hästar. Dagens föreläsning går enkelt att använda inom andra sporter eller andra kontext i allmänhet.Sociologi och retorik och även lite psykologi, superspännande och jag antecknade ivrigare än jag någonsin gjort i skolan! Utbildningen var lite mer acancerad och detaljerad än tidigare utbildingar jag varit på, vilket verkligen fångade mitt intresse! Smalt och nördigt, det är så det ska vara! God kursgårdsmat och gott fika, bra föreläsningar, jag är numera en upplyst och klok individ och har träffat härliga människor från andra klubbar där ute i distriktet. Jag upprepar, engagemang och föreningar är bäst!
 
 
 
Utan att jag tänkte på det inser jag att detta inlägg verkligen passar till rubriken. Jag tänkte bara citera teatern, men med tanke på temat på innehållet i detta inlägg så passar det väldigt bra. Engagera er, organisera er, försök orka att utvecklas och växa som människa, det ger så mycket. Det ger till och med mer än god kursgårdsmat, jag lovar. Dock måste man ju inte göra allt! Ingen kan göra allt! Men alla kan göra något. Det är tyvärr vanligt att engagerade själar stressar ut sig totalt, vilket ju inte är meningen! Själv är jag ordförande i Kulturklubben och ledamot i Ungdomssektionen, har även blivit tjatad på angående att vara med i ungdomsrådet hos SBS och där sa jag nej eftersom jag inte har tid. Så kan det vara, jag menar inte att man måste göra exakt allt exakt hela tiden, men försök att göra något. Vi måste ju vara på plats när det händer, vi måste kräva vår plats. Vi måste vara med och fatta besluten, annars fattas de åt oss. Oavsett om vi snackar kvinnokamp i början av 1900-talet, ungdomsengagemang eller vad vi ska äta för middag på nästa myskväll i stallet.
 
Engagemang är fint. Engagera er.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!